Для старту виноробного бізнесу в Україні необхідно інвестувати від $100 тис. до $500 тис. залежно від масштабу проєкту. Головна проблема у виноробстві — варто розраховувати тільки на свої сили, оскільки жодних дотацій та підтримки немає.
Про це AgroPortal.ua розповіла директор з продажів сімейної винарні CHATEAU PINOT Анжела Голова.
Серед основних проблем виноробства в Україні та шляхів їх вирішення у одеській виноробні називають такі:
За словами підприємиці, майстерність винороба формується через поєднання досвіду та теоретичних знань. Навчальна література надає базу, але реальний процес виноробства вимагає адаптації до умов, експериментів і вивчення власного виноградника. Важливі нюанси, як-от правильний час збору врожаю або процес ферментації, приходять через практику.
Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua