Сільгоспвиробники повідомляють про нестачу техніки в Україні

30 квітня 2023, 10:30 3254

Джерело фото: AgroPortal.ua

На полях ГК «Агроф’южн» вже почалася висадка розсади томатів у відкритий ґрунт. Цього року компанія вирощуватиме томати на близько 6 тис. га (5 тис. га на Миколаївщині й 1 тис. га — на Одещині). Для проведення робіт потрібна техніка, адже наявний до війни техпарк підприємства був розбитий та розкрадений.

Про це AgroPortal.ua розповів співвласник компанії «Агроф’южн» Олексій Сипко.

За його словами, в агропідприємстві поблизу Снігурівки були викрадені або розібрані всі машини. Зараз техпарк «збирають» буквально по частинах: все, що зараз є з техніки на майданчику, знаходили в місцевих людей, але більшу частину з цього відділення так і не знайшли. росіяни, що не змогли забрати, просто розстрілювали або розбирали, нівечили. 

«Наразі в «Агроф’южн» потреба в лізингу сільгосптехніки становить 100 млн грн. Але нині дуже велика проблема з нестачею техніки в Україні. Попередньо є домовленість з «Украгролізинг» на оформлення тракторів, але з 19-ти одиниць потрібної техніки постачальник може поставити лише 5»,  зазначає Олексій Сипко

Крім того, паралельно компанія відновлює зрошувальні системи. Для вирощування томатів необхідно, щоб на полях запрацювала Інгулецька зрошувальна система, адже це дуже важливий елемент технології. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua