Перебої зі світлом не спричинили хлібний ажіотаж на Полтавщині

16 жовтня 2022, 08:00 3118

Перебої зі світлом, спричинені обстрілами росії, позначилися на роботі хлібопекарень. Проте ажіотажу на хліб, такого як у перші дні війни, не було.

Про це AgroPortal.ua розповів власник Сергіївської пекарні на Полтавщині Володимир Опришко.

Володимир Опришко

Кількість хліба суттєво не збільшилася, десь на 10%. А от працювати в таких умовах було справді важко, адже незрозуміло, коли світло увімкнуть чи вимкнуть. Тепер у найближчих планах у нас придбання генератора, з ним не будемо залежати від подачі світла і зможемо всі замовлення виконувати вчасно, без затримок. Пекарі працюють у кілька змін, з пальним проблем немає, намагаємось машини заправляти з вечора, адже через постійні тривоги, а тепер ще й відключення світла це може займати години в черзі.

Минув місяць, як у Сергіївській пекарні запрацював ще один цех — кондитерський, а незабаром у Гадячі буде і відкриття першої офіційної точки продажу «Сергіївський продукт».

«Я вірю в перемогу не тільки словами. Знаю, що все буде добре. Життя іде, і ми повинні працювати тут, давати робочі місця. Якщо все вийде, почну торгові точки розширювати. Ми отримали сертифікати якості, і вже за перший місяць роботи випекли й реалізували 750 кг тортів, печива та зефіру. Ціни у нас доступні — 100 грн за кг. Асортимент на даний момент налічує близько 20 видів тортів. Придбати їх можна у Лохвиці, Заводському, Липовій Долині, Гадячі та всіх прилеглих селах. А ще — випікаємо пиріжки з різними начинками. Кожен день возимо їх на блокпости, пригощаємо військових, хліб теж возимо», — розповідає Володимир Опришко.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua