Про це повідомив економіст інвестиційного департаменту ООН (ФАО) Андрій Ярмак під час онлайн-вебінару «Як змінюються правила ведення агробізнесу через пандемію COVID-19 та карантин», організованого агенцією Sapienza.
«Попит на яблуко збільшився в усьому світі, можливо через те, що цей фрукт можна зберігати тривалий час навіть без холодильника. До того ж яблуко — відносно недорогий продукт. Також більше купують цитрусових, але скоріше не через вміст в них вітаміну С, а просто через те, що вони краще зберігаються», — відзначає Андрій Ярмак.
Водночас, за словами експерта, не спостерігається зростання попиту на ягоди.
«Коли доходи населення падають, а вони однозначно знизяться, активізується попит на базові овочі», — пояснює Андрій Ярмак.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua