На Київщині до запуску готується виробництво готових перших страв

22 грудня 2023, 09:20 1958

Виробництво готових перших страв «Нова кухня» у місті Славутич на Київщині готове на 95%. Все обладнання з-за кордону вже підключено, затримка лише з обладнанням вітчизняного виробництва, яке буде виготовляти паковання — реторт-пакети.

Про це під час ефіру в Instagram розповіла співвласниця бренду «Нова кухня» Марія Бубнова.


За її словами, працівники компанії-підрядника пішли на фронт, і не вистачає людей, щоб доробити обладнання, тому власники відтерміновують запуск, який планувався ще у вересні. 

propData.content.image
Марія Бубнова, співвласниця бренду «Нова кухня»

Це наше з чоловіком друге виробництво, перше  залишилося в Маріуполі. 15 березня ми з сім’єю поїхали із міста з розумінням, що бізнес необхідно відроджувати в Україні з самого початку. В липні знайшли приміщення у Славутичі, домовились про постачання сировини та будемо виробляти повністю готові страви, не заморожені чи сухі, а ті, які потрібно просто розігрівати.

Власних коштів на перезапуск виробництва немає, тому сім’я Бубнових подається на всі можливі гранти. «Ми орендували приміщення і почали писати заявки на різні гранти, USAID закрив питання щодо обладнання», — зазначає підприємиця.

Наразі вже розроблені рецептури на борщ із м'ясом, грибний суп з курятиною та вершками, сирний крем-суп на курячому бульйоні, суп із курячими фрикадельками. «Нова кухня» збирається вийти на планову потужність цеху 94 тис. порцій.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua