Джерело фото: AgroPortal.ua
Сімейна ферма «Перепілка на дубовому листі» у селі Топорів на Львівщині вирощує перепілок з 2024 року. Сьогодні поголів’я складає близько 2 тисяч.
Про це AgroPortal.ua під час прямого ефіру в Instagram повідомив ветеран та засновник ферми Ігор Мамчик.
Серед продуктів переробки ферми — яйця свіжі й копчені, а також м’ясні тушки копчені та шокового заморожування.
Лоток на 20 яєць коштує 120 грн, копчені яйця у стіках по 5 штук — 100 грн. Копчена тушка й тушка шокового заморожування в одну ціну — по 250 грн/кг.
«У Німеччині, де я проходив свою студентську практику, велику увагу приділяють саме продукції переробки. Там я підгледів досвід із копченими яйцями. Взагалі з них можна виготовляти багато чого: приміром, після ліцензування плануємо робити лікер на перепелиних яйцях», — анонсує новинку Ігор Мамчик.
Перепелину продукцію збувають через місцеві ярмарки, співпрацюють із хмельницьким рестораном і мережею піцерій, також є продажі через Instagram.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua