Аграрії припинили копання картоплі й очікують дощів

08 вересня 2024, 08:00 122023

Поточний сезон для аграріїв усіх напрямів видався складним, адже спостерігається дефіцит вологи в ґрунті, стоїть спекотна погода. Зокрема, картопля викопується із грудками землі, й сортувальна техніка просто не може відділити їх від бульб.

Про це AgroPortal.ua повідомив т.в.о. директора ПБП «Вимал» Сергій Лазар.    

«Земляні грудки виводять з ладу як збиральну, так і сортувальну техніку та пошкоджують саму картоплю. Тому, якщо господарство має чорноземи або глину, то фактично всі наразі зупинили копання, адже воно просто неможливе за таких умов», — коментує Сергій Лазар.

Він додав, що на піщаних ґрунтах робота зі збору врожаю триває. Таким чином цьогорічні умови важкі як для картоплярів, так і для переробників картоплі.

«Не можна сказати, що цей сезон зовсім особливий, але він досить специфічний через дефіцит вологи та спеку, яка стоїть практично по всій території України. Тому картоплярі, на жаль, активне копання припинили, чекаючи дощу. Тож наразі ми переробляємо ті обсяги, які вдається витягти із землі в цих складних умовах, відповідно, наш завод працює не на повну потужність», — зауважив т.в.о. директора ПБП «Вимал».


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua