Про це розповів AgroPortal.ua власник ферми Тарас Ложенко.
«На виставку «Зелений тиждень» сироварня поставилавитримані сири, щоб отримати фідбек від європейських фахівців. На жаль, ми маленька ферма, і не змогли собі дозволити відправити туди нашого представника. Тож наразі чекаємо на відгуки про наші сири», — розповів Тарас Ложенко.
Він також зазначив, що в компанії розглядають можливість виходу на експорт, проте остаточне рішення ще не прийнято.
«З європейськими виробниками важко конкурувати, до того ж в Європі не дуже поспішають закуповувати наші сири, їх більше цікавлять внутрішні продажі продукції власного виробництва. Можливо, наш зовнішній ринок — це буде не Європа», — зазначає Тарас Ложенко.
За словами власника ферми, об«єми виробництва порівняно малі — в день перероблюється 1 т молока, з якого виробляється 100 кг сиру, але потужності дозволяють виробляти більше.
«Ми не женемось за кількістю, нам важлива якість. Зараз ми в пошуку свого клієнта, який вибирає якісні сири та дбає про своє здоров'я», — підсумував Тарас Ложенко.
Для довідки: Сімейна ферма з сироварнею «Добра ферма» знаходиться в с. Івки, Богуславського р, Київської обл. Окрім утримання кіз, виготовлення сирів «Добра ферма» заснувала перший в Україні «Музей сиру».
Даша Харченко, AgroPortal.ua