Добра ферма шукає виходи на зовнішні ринки

30 січня 2019, 14:38 3432

Локальний виробник сирів «Добра ферма» планує вихід на зовнішні ринки. З цією метою компанія як учасник побувала на виставці «Зелений тиждень» в Берліні (Німеччина).

Про це розповів AgroPortal.ua власник ферми Тарас Ложенко.

«На виставку «Зелений тиждень» сироварня поставилавитримані сири, щоб отримати фідбек від європейських фахівців. На жаль, ми маленька ферма, і не змогли собі дозволити відправити туди нашого представника. Тож наразі чекаємо на відгуки про наші сири», — розповів Тарас Ложенко.

Він також зазначив, що в компанії розглядають можливість виходу на експорт, проте остаточне рішення ще не прийнято.

«З європейськими виробниками важко конкурувати, до того ж в Європі не дуже поспішають закуповувати наші сири, їх більше цікавлять внутрішні продажі продукції власного виробництва. Можливо, наш зовнішній ринок — це буде не Європа», — зазначає Тарас Ложенко.

За словами власника ферми, об«єми виробництва порівняно малі — в день перероблюється 1 т молока, з якого виробляється 100 кг сиру, але потужності дозволяють виробляти більше.

«Ми не женемось за кількістю, нам важлива якість. Зараз ми в пошуку свого клієнта, який вибирає якісні сири та дбає про своє здоров'я», — підсумував Тарас Ложенко.


Для довідки: Сімейна ферма з сироварнею «Добра ферма» знаходиться в с. Івки, Богуславського р, Київської обл. Окрім утримання кіз, виготовлення сирів «Добра ферма» заснувала перший в Україні «Музей сиру».


Даша Харченко, AgroPortal.ua