Азорель не наполягає на визнанні своєї продукції органічною

02 лютого 2019, 10:00 5265
Азорель не наполягає на визнанні своєї продукції органічною  фото

Молочна ферма «Азорель» вирішила не «гнатись» за визнанням своєї продукції органічною.

Про це повідомив AgroPortal.ua власник компанії Сергій Дашко.

Зокрема він сказав, що їхня продукція є натуральною, без небезпечних домішок, сухого молока, а для кисломолочних продуктів використовуються виключно якісні і дорогі закваски.

«Ми не вважаємось органічними, адже використовуємо мінеральні добрива, а норми щодо визнання продукції органічною вимагають не використовувати їх. Але продукція наша є натуральною, як від власної корови. Ми і варення використовуємо для десертів тільки натуральне», — пояснив  Сергій Дашко.

Також він додав, що ферма  «Азорель» використовує як традиційні, так і індустріальні технології під час виробництва. Наприклад, є обладнання для пастеризації молока, але нема гомогенізатора, який не дає вершкам в молоці підійматись.

«Для приготування різних продуктів ми використовуємо традиційну рецептуру. Наприклад, з літра молока ми отримуємо 300 гр грецького йогурту, без спеціальних домішок», — розповів власник ферми.

Сергій Дашко також додав, що перші інвестиції, ще  10 років назад, були досить значні. «І ще необхідно як мінімум $100 тис. інвестувати», — додав він.


Для довідки: компанія «Азорель»  заснована  у 2005 році. Вона спеціалізується на розведенні великої рогатої худоби з використанням сучасних технологій та французької генетики, а також на виробництві молока і молочної продукції через повний завершений цикл виробництва.


Даша Харченко, AgroPortal.ua