Пармезан
Натріть пармезан і ложкою викладайте його на силіконовий килимок або деко, застелене папером для випічки. Запікається сир протягом 3-5 хвилин до появи золотистої скоринки.
Шинка
Шинку слід порізати дуже тонко, приправити за смаком і дати трохи постояти, замаринувати. Можна підсмажити шинку на сковороді, а можна висушити в духовці до хрумкого стану.
Тофу
Тофу слід нарізати акуратними квадратиками і висушити паперовим рушником, щоб волога не заважала чіпсам сушитися. Обсмажте сир на розпеченій рослинній олії у сковороді, потримавши тофу на вогні по 5 хвилин з кожного боку. Після цього викладіть на паперові рушники, вони вберуть зайвий жир.
Буряк
Буряк, незважаючи на приналежність до овочевих культур, стане основою для солодкуватих чіпсів. Наріжте буряк тонко, змастіть його оливковою олією і трохи посоліть. Запікайте бурякові чіпси 20 хвилин з одного боку, а потім переверніть всі шматочки.
Цукіні
Кабачок слід нарізати тонкими кружечками, як і помідори, полити рослинною олією — переважно оливковою, присипати панірувальними сухарями і тертим сиром. Випікайте чіпси в духовці до тих пір, поки кабачки не підрум'яняться, переверніть і випікайте, поки вони не стануть хрусткими чіпсами.
Огірок
Огірки не кожен наважується хоч якось готувати при високій температурі, а даремно. Незважаючи на те, що огірок складається на 90% з води, він стає добрим підґрунтям для хрустких чіпсів. Завдяки нейтральному смаку огірка, чіпсам можна надати той смак, який подобається саме вам. Головне — це тонко нарізати огірки, скропити оцтом і присипати сіллю і спеціями. Випікайте чіпси при мінімальній температурі протягом декількох годин, поки вся вода з огірків не випарується.
Груша
Теж хороший варіант для десертної закуски. Груша, як і огірок, запікається в духовці довго, протягом декількох годин на маленькому вогні. Просто наріжте очищені плоди тонкими скибочками і відправляйте в духовку.
Помідори
Помідори вимагають попередньої підготовки. Поріжте плоди на тонкі кружальця і ретельно видаліть насіння. Потім викладіть скибочки на деко, змащене олією. І сушіть на невеликому вогні до хрусткого стану. В кінці можна присипати чіпси спеціями або натертим сиром.
Брюссельська капуста
Брюссельська капуста дуже ніжна, і чіпси з неї виходять дуже тонкі — це буде делікатна дієтична закуска у вашому раціоні. Відокремте кожен листочок капусти, збризніть оливковою олією і приправте за смаком. Запікаються чіпси недовго — 5-7 хвилин.
Ананас
Ананас — водянистий фрукт, і в зовсім сушеному вигляді втрачає свій смак. Тому шматочки ананаса, тонко нарізані, смажать у духовці на решітці до в'яленого стану. Приправи ананас не потребує, але ви можете використовувати кондитерські прянощі — ваніль, корицю.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua