В господарстві почали пускати людей для того, щоб вони бачили, в яких умовах вирощені плоди, та самостійно могли обрати ті абрикоси чи персики, що їм більше подобаються.
«Тут дуже атмосферно. Ти приходиш неначе у свій сад. Ти бачиш ці дерева доглянуті, бачиш, яку працю людина сюди вкладала. Ми теж маємо вдома сад, але такі дерева виростити, та щоб вони були в такому гарному стані — це велика праця. Смак цих плодів дуже хороший, такі солодкі, як домашні. Воно якось так зворушливо: ти прийшов, власноруч назбирав собі й потім куштуєш це», — розповідає відвідувачка ферми Тетяна Данчканич.
Фермерське господарство працює шостий рік. На 5 га вирощують персикові, абрикосові, сливові дерева та черешні. Запрошувати сюди людей для збору врожаю цього року вирішили вперше.
«На ринках і в супермаркетах нашого міста ми бачили, що здебільшого там неспілі фрукти. І тоді вирішили дозволити споживачам відвідувати наш сад. З Ужгорода, Мукачева, Сваляви приїжджають сім'ями. Одним потрібні фрукти для варення, комусь для консервування, комусь просто поїсти. Якраз зараз завершується пізній абрикос, і переходимо на пізній персик», — розповів головний спеціаліст фермерського господарства Микола Петрунь.
Після персиків та абрикосів у фермерському господарстві дозрівають сливи. Збиратимуть їх до середини вересня.
AgroPortal.ua за матеріалами Suspilne.media