Седика призначено першим заступником голови Держпродспоживслужби (оновлено 11:55)

19 лютого 2021, 09:53 2382

Владислав Седик призначений першим заступником голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні Кабінету міністрів України (№ 117-р), опублікованому на Урядовому порталі.

«Призначити Владислава Седика першим заступником Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з 18 лютого 2021 р. шляхом укладення контракту про проходження державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», — йдеться у документі.

Іншим розпорядженням, Кабмін звільнив Анну Андрущак з посади заступника голови Держпродспоживслужби.

Оновлення 11:55

Згідно з повідомленням Держпродспожислужби, Владислав Седик відповідатиме за фітосанітарний напрямок: захист та карантин рослин, охорону прав на сорти рослин, насінництво та розсадництво, додержання заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин.

Владислав Седик має значний досвід роботи в зазначеній галузі. Працював у Головній державній інспекції захисту рослин Міністерства аграрної політики України, був інспектором Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України. Проводив активну громадську діяльність у сферах карантину та захисту рослин, фітосанітарного контролю та контролю за використанням пестицидів і агрохімікатів. Був Членом Громадської ради при Держпродспоживслужбі та головою її фітосанітарного комітету. Очолював Фітосанітарну Асоціацію України.

Крім того, Владислав Седик має значний досвід співпраці з міжнародними організаціями: він був консультантом у проєктах Світового банку, Європейського банку реконструкції і розвитку, Продовольчої та сільськогосподарської організації (ФАО) ООН.