Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України з посиланням на дані Державної фіскальної служби.
Так, за 7 місяців 2018 року експортовано 184,6 тис. т м«яса та їстівних субпродуктів свійської птиці, що на 8,9% більше від аналогічного періоду минулого року.
Продукція експортується у 80 країн світу, а у 2018 році було відкрито чотири нових ринки — Албанія, Гана, Гонконг та Марокко.
Також зазначається, що Україна нарощує виробництво м«яса птиці та наближається за його обсягами до провідних країн світу. Так, за 7 місяців поточного року сільськогосподарськими підприємствами реалізовано 809,6 тис. т м«яса, що на 5% більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.
Для довідки: на сьогодні Україна займає 7 місце з експорту м«яса бройлерів в рейтингу країн-експортерів такої продукції. Найбільшими світовими імпортерами цієї продукції є Японія, Мексика, ЄС, Ірак, Південно-Африканська Республіка, Саудівська Аравія, Куба, Гонконг, Обєднані Арабські Емірати, Ангола.