Виробники полуниці незадоволені сезоном

14 липня 2022, 14:27 2597

Українські садівники цього тижня заявили про фактичне завершення сезону реалізації суниці садової літніх сортів.

Про це повідомляє EastFruit.

Як зазначається, на даний момент цю ягоду вже пропонують поодинокі господарства. Водночас аналітики проєкту зазначають, що залишкові партії суниці садової українським фермерам вдається відвантажувати в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж наприкінці минулого сезону. Незважаючи на це, більшість виробників вважають сезон, що минає, незадовільним.

На даний момент ціни на суницю садову варіюються в межах 50-80 грн/кг ($1,71-2,73/кг), причому пропозиція даної ягоди на ринку дуже обмежена. Варто наголосити, що цього року садівники реалізують цю продукцію в середньому на тиждень довше, ніж минулого сезону. Пов'язано це з пізнішим стартом збору врожаю на тлі окупації Херсонської області.

«Ще однією ключовою проблемою для садівників цього сезону стали проблеми з каналами реалізації, а також суттєве зростання цін на логістичні послуги. В результаті більшість українських виробників залишилися незадоволеними середніми відпускними цінами на суницю садову. За їхніми словами, сьогоднішня вартість ягоди не покриває всіх витрат, пов'язаних із її вирощуванням», — підсумували експерти.