ЄС стане рушійною силою будівництва заводів із глибокої переробки в Україні

23 серпня 2022, 09:50 6998

У Європейському Союзі в 2021 р. дефіцит лізину оцінювався в 420 тис. т. Тому ЄС може стати головною рушійною силою будівництва заводів із глибокої переробки та виробництва амінокислот в Україні.

Про це повідомила СЕО компанії AgroInsightex Ольга Кулакова під час круглого столу «Зернові та бобові культури: ринки, можливості та перспективи».

«Цього року намітилася тенденція, пов’язана з подорожчанням нержавіючої сталі, що спровокувало різке зростання цін на обладнання для глибокої переробки. Тому в світі в 2021 р. був побудований лише один завод. Але наразі ціни на виробництво обладнання практично повернулися в робочий діапазон, і ми очікуємо, що надалі послідує розвиток переробки вологого помелу, зокрема сподіваємося, що такі потужності з’являться і в Україні, адже в нас є все необхідне для цього — сировина і територія», — зазначає Ольга Кулакова.

За її словами, потужності з виробництва в світі зросли з 650 до 4650 т на рік, тобто в 7 разів. Головна тенденція сьогодення у кормовому напрямі з глибокої переробки — це максимальне навантаження заводів вологого помелу.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua