В Україні стартує проєкт із просування продуктів українських борошномелів на світові ринки

31 жовтня 2022, 09:50 2303

FAO та ЄБРР впроваджують спільний проєкт із просування експорту продуктів українських виробників борошномельної промисловості на світові ринки.

Про це повідомив експерт зовнішніх ринків, консультант проєктів розвитку FAO/ЄБРР Дмитро Романов під час бізнес-конференції «Український хліб, крупи, борошно та макарони на шляху до ЄС». 

«В ході проєкту разом із компаніями ми оцінимо їхні можливості. Більшість компаній вже мають досвід експорту та сформований бренд, і їхнє експортне постачання у загальному обсязі реалізації продукції складає від 10 до 50%. Проте деякі компанії в межах проєкту виходитимуть на цей ринок уперше», — зазначає Дмитро Романов. 

За його словами, сьогодні дуже багато роботи зроблено державою щодо обізнаності на світовому ринку про українську продукцію, для виробників розширені можливості для експорту, покращилася ситуація з логістикою.

«Нині немає великого значення, з якого сектору компанія, адже в Європі для покупців дуже важлива обізнаність про виробника і продукцію. Тож кожній компанії потрібно зробити домашню роботу: визначити, який продукт буде просуватися на міжнародний ринок, який продукт має найбільший потенціал. Після цього ми шукатимемо відповідний запит з боку потенційних покупців», — пояснює експерт.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua