В Україні на полях лишилося 190 тис. га кукурудзи

27 листопада 2018, 18:00 2677

На полях лишилися незібраними близько 190 тис. га кукурудзи (4% площі). Переважно необмолоченими залишилися поля в північних і західних областях із середньою врожайністю кукурудзи до 10 т/га.

Про це повідомляють аналітики компанії «ПроАгро», зазначаючи, що крім погоди на затримку збиральної кампанії пізніх культур також вплинула затовареність елеваторів зерном через загострення логістичних проблем.

Аналітики відмічають, що завершити жнива аграрії можуть до великих снігів або навіть навесні, хоча якість зерна в цьому випадку погіршиться. Наразі стимулювати збирання кукурудзи може підвищення цін на зернову, яке на базисах трейдерів і експортерів триває з другої декади листопада.

«Минулого тижня ціни попиту на зернову на лінійних елеваторах і в портах зросли в середньому на 50 грн/т, що стало наслідком активізації експорту. При цьому на ринку складається дуже хитка ситуація: з одного боку, імпортери збільшили закупівлі завдяки попередньому зниженню ціни, а з іншого — саме збільшення обсягу цих закупівель зараз підіймає внутрішні ціни», — повідомляють у компанії «ПроАгро».

Детальніше про тенденції зернового ринку на сайті Групи Компаній ПроАгро Груп