Українські фермери отримають допомогу від Німеччини

27 листопада 2022, 12:04 3881

Німеччина надасть агросектору України 9 млн на закупівлю генераторів, а також на допомогу у відновленні фермерських господарств, які постраждали від війни.

Про це розповів міністр сільського господарства ФРН Джем Оздемір під час зустрічі з українським колегою Миколою Сольським, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Також Німеччина готує спільний проєкт на €5 млн для розвитку вітчизняного садівництва.

Микола Сольський зі свого боку зазначив, що цей проєкт є дуже актуальним для України на тлі урядової програми, яка надає можливість отримати грант на розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства, і яка користується серед фермерів великою популярністю. Так, за п’ять місяців від її запуску погоджено грантів на понад 240 млн грн.

Крім того, міністри обговорили посилення співпраці в реалізації ініціативи Grain from Ukraine.

«Багато країн повідомили, що готові брати участь у цій програмі. Це важливо з декількох аспектів. По-перше, це в принципі правильно з погляду гуманітарних відносин у світі. По-друге, Африка має знати, хто насправді про неї дбає, і через дії якої країни вони страждають. Ми працюємо над тим, щоб робота зернового коридору була продовжена якнайдовше, і ми могли увесь час доставляти наше продовольство туди, де це потрібно. І, звісно, будемо вдячні подальшій підтримці від наших партнерів», — підкреслив Микола Сольський.