Українці отримають можливість навчатися агробізнесу в США

14 червня 2022, 12:52 1166

Міністерство сільського господарства США планує відновити програму The Cochran Fellowship Program в Україні.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

Як зазначається, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський та міністр сільського господарства США Томас Джеймс Вілсек підписали Меморандум про взаєморозуміння між аграрними міністерствам обох країн. 

«Сторони прагнуть зміцнити співпрацю в аграрному та продовольчому секторах, побудувати міцне стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки. Для реалізації цих цілей сторони домовилися співпрацювати та здійснювати обмін інформацією у галузі рослинництва і тваринництва, включаючи сільськогосподарську статистику, обмін даними про кліматичні умови для підвищення продуктивності, а також інформувати про потреби продовольчої безпеки та надавати підтримку в умовах обмежених ресурсів і перебоїв у ланцюгах постачання», — говориться у повідомленні. 

Також меморандум сприятиме поліпшенню комунікації з питань двосторонньої торгівлі.


Для довідки: програма Cochran Fellowship Program надає короткострокові можливості навчання для спеціалістів у галузі сільського господарства з країн із середнім рівнем доходу та країн, що розвиваються. Програма передбачає 2-3 тижні навчання сільському господарству США. Стипендіати працюють з університетами США, державними установами та приватними компаніями. Вони проходять практичну підготовку, щоб покращити свої технічні знання та навички в галузях, пов’язаних із торгівлею сільськогосподарською продукцією, розвитком агробізнесу, менеджментом, політикою та маркетингом.