Українці «підсідають» на екзотичні гриби

19 червня 2018, 19:00 5088

Сегмент екзотичних грибів в Україні зростає швидкими темпами, хоча це все ще дуже маленький ринок.

Про це в інтерв'ю AgroTimes розповів директор інформаційної агенції УМДІС Максим Єнченко.

За його даними, у 2017 році річне виробництво гливи в Україні оцінюється в 4,8 тис. тонн. 

Екзотичних грибів (шиїтаке, агроцибе, ерінги) виробляється близько 120 тонн на рік. Інші екзотичні виробляються у зовсім незначних обсягах. 

«Собівартість там вища за таких обсягів, — пояснив він. — Глива може зайняти 7-10% загального ринку грибів».

Україна також закуповує невеликі партії свіжих екзотичних грибів.

Він уточнив, що екзотичні види грибів вирощують спеціалізовані  господарства. Оскільки в «екзотики» й  печериць зовсім різні технології вирощування.