Родина Карпенків із села Слобода на Чернігівщині вирощує і переробляє гриби на незвичайні продукти.
Під час окупації підприємство дуже постраждало і було розграбоване. Від вибуху всередині тріснув котел, пошкодило стіни та покрівлю, дах почав протікати.
Завдяки грантовим коштам, які отримала власниця Ірина, вдалося відновити приміщення та закупити обладнання. Решту — відновлюють самотужки.
Гриби вирощують на пшеничній соломі, яку закуповують у місцевого фермера. Її обробляють гарячою водою, засипають усередину посадковий матеріал та формують субстратні блоки.
Зараз родина виготовляє грибні джерки з гливи. Для цього використовують шапочку, з ніжки роблять спеції, планують також виготовляти грибний крекер.
Джерело: Ранок Вдома