Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський.
«За січень-травень обсяги виробництва морозива в Україні склали 42,8 тис. тонн — зростання на 1,7%. За цей період експортовано 2,9 тис. — зростання обсягів на 23,1%. До країн ЄС морозива експортується 8% від загальних обсягів експорту», — зазначив Бартковський.
Він також повідомив, що компанії — члени асоціації з 2016 року проходять добровільний контроль якості продукції. Продукція тестується у лабораторіях.
«Усі протестовані цьогоріч зразки морозива відповідають нормам та вимогам», — зазначив Бартковський.
У 2017 році в Україні було виготовлено 96,8 тис. тонн морозива, що на 2,4% перевищує обсяги 2016 року, а експортовано понад 5 тис. тонн — збільшення на 13,5%. Морозиво з України експортується у 50 країн світу.