Ситуація на кордоні: два ПП заблоковано, через Раву-Руську пускають більше фур

22 квітня 2024, 12:42 587

Польські фермери станом на 22 квітня блокують рух вантажівок у двох пунктах пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину або взагалі обмежуючи рух.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі «Укрінформ».

За його словами, блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська».

«Через «Ягодин» польські протестувальники не пропускають вантажівки в бік Польщі. Також через цей напрямок, як і раніше, пропускають у бік України незначну кількість вантажівок, особливо якщо порівнювати з пропускною спроможністю даного напрямку. За минулий день таких було 75», — сказав речник.

Станом на ранок понеділка на цих двох заблокованих пунктах у чергах на території Польщі загалом перебуває близько 800 вантажівок. 

Також черги зберігаються на раніше розблокованих напрямках пунктів пропуску «Краківець» та «Шегині»  1000 та 700 вантажівок відповідно. Однак інтенсивний рух як на виїзд з України, так і на в’їзд відбувається відповідно до пропускної спроможності кожного з пунктів пропуску.

Він уточнив, що через ПП «Рава-Руська» від ранку 21 квітня польські фермери частково почали пропускати вантажні транспортні засоби на вʼїзд до Польщі.

За даними Держприкордонслужби, з 21 квітня у ПП «Рава-Руська – Гребенне» протестувальники пропускають у напрямку «виїзд з України» до 60 вантажних автомобілів на добу (окрім агропродукції — вантажів 1-24 групи). У напрямку «вʼїзд в Україну» пропуск вантажних транспортних засобів здійснюється одним запуском не більше 12 вантажівок на дванадцять годин, додало відомство у Facebook.

Небезпечні та швидкопсувні вантажі, гуманітарна допомога на в'їзд в Україну пропускаються безперешкодно.