Попит на сир і далі послаблюється, але українські сировари намагаються утримувати високими обсяги виробництва.
Про це говориться у повідомленні «Інфагро».
Зазначається, що зниження попиту обумовлене більше сезонністю, ніж ціновим фактором, адже зараз майже в усіх мережах споживач вже може підібрати для себе продукт чи то вітчизняний, чи європейського походження з ціновою знижкою 20-25%.
«Отже заробітки сироварів уже далекі від тих, що були ще на початку весни. Експорт, у всякому разі у деякі країни, став вигідніший за реалізацію на внутрішньому ринку, чого давно не було. Зважаючи на прибутковість зовнішньої торгівлі, виробники намагаються збільшувати експортні продажі», — додають аналітики.
Маркетингова політика масових цінових знижок уберегла вітчизняних сироварів від посилення конкуренції з європейськими сирами. Це дуже своєчасне рішення, було воно свідомим чи ні. Імпорт збільшуватися перестав. У травні навіть спостерігалося зменшення закупок, але розраховувати на подальше суттєве скорочення імпорту сиру все ж таки не варто, вважають спеціалісти.