Підприємства зможуть бронювати працівників від мобілізації онлайн

21 липня 2023, 08:40 3535

У Міністерстві економіки та Міністерстві цифрової трансформації планують впровадити «єБронювання» — механізм електронного бронювання військовозобов’язаних працівників. Підприємствам можна буде подавати на бронювання працівників у електронному вигляді.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі Європейської Бізнес Асоціації.

За даними відомства, наразі загалом по Україні вже заброньовано понад 500 тисяч військовозобов’язаних, і понад 4 тисячі підприємств визначено критично важливими. Це без урахування тих, які визначають обласні військові адміністрації.

Сьогодні триває спільна робота Мінцифри, Міноборони, Генштабу над створенням єдиного реєстру критично важливих підприємств, адміністратором якого буде Мінекономіки.

«Також попередньо планується запустити послугу, коли підприємство створюватиме власний кабінет, забивати спеціальності та дані працівників, і автоматично з Пенсійного фонду підтягуватиметься вся інформація і автоматично, якщо немає обмежень, буде видаватися електронне бронювання за Q-кодом. Можна буде його роздруковувати — це буде підтвердженням того, що людина заброньована. Думаю, що на все це піде десь місяці три, тому що це повністю буде руйнувати діючий алгоритм бронювання», — зазначає заступник міністра економіки Ігор Фоменко.