Названо українські продукти, цікаві для азійського ринку

22 травня 2019, 08:00 4447

Український продуктами харчування цікавляться постачальники на ринок Китаю та інших країн Азії.

Такий висновок зробили експерти Рада з питань експорту продовольства (UFEB) за результатами виставки, яка пройшла в Китаї 14-16 травня.

Як зазначається, серед вітчизняних товарів значний інтерес мали: соняшникова олія, яка вже займає лідируючою позицію у азійського імпортера (у 2018 році до Китаю було відвантажено на загальну суму $334 млн), кондитерські вироби, соуси, смузі, грецький горіх, насіння та інші.

«Вражаючих масштабів виставка, на яку ми привезли для презентації та промоції українські горіхи, насіння та квасолю. Але, найбільшою популярністю користувалися горіхи у азійських представників. Не оминали осторонь нашу експозицію і бізнес-відвідувачі з Туреччини та Єгипту», — зазначають представники ТОВ «Агро Трейд Лубни».

За три дні виставки виробники отримали значну кількість контактів з якими ведуть переговори, а також надають зразки горіхів до Китаю.

«Крім представлення продукції і напрацювання контактів, ми отримали корисні поради і консультації. З наших продуктів найбільшу зацікавленість мало цукрове печиво без глазурі. Як виявилось, печиво з глазур'ю надто солодке для азійського ринку та в додаток потребує певного температурного режиму і нюансів по транспортуванню», — поділились своїми враженнями в «Світ Арт».

Крім китайських представників, солодощі мали значний інтерес у закупівельників з В»єтнаму та Малайзії.

«Як бачимо, наша продукція все більш стає впізнаваною на міжнародній арені і захід показав, що китайські партнери готові співпрацювати та імпортувати товари made in Ukraine», — додають в UFEB.