На Житомирщині почали серійне виробництво вин із місцевих сортів винограду

13 лютого 2025, 19:00 6560

Джерело фото: Володимир Кучеренко // Facebook

Виноробні на Житомирщині 2024 року вперше запустили у серійне виробництво крафтові вина з місцевих сортів винограду.

Про це «Суспільному» повідомила т.в.о. керівниці департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА Ніна Добринська.

За її словами, виноробство інтенсивно розпочали розвивати у регіоні минулого року.

«Для Житомирської області виробництво крафтових вин із місцевих сортів винограду — нова галузь економічної діяльності. Станом на сьогодні працює два регіональних виробники, які реалізують власну продукцію у торговельні мережі як області, так і України. Це — ТОВ «Крафтовий світ», яке виготовляє вино під торговою маркою LOWKOWO, та ТОВ «Сіріус». Його торгова марка — MON CRAFTO», — сказала Ніна Добринська.

І додала, що з початку повномасштабного вторгнення на території Житомирської, Звягельської та Бердичівської громад із прифронтових регіонів країни повністю або частково релокували власний бізнес 8 підприємств. Наразі процес релокації розпочали ще 2 підприємства. Зокрема, власне виробництво на Житомирщину релокували підприємці із Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей.