На Закарпатті запускають виробництво солі, яке повністю забезпечить Україну

12 серпня 2022, 14:38 8519

У Закарпатській області реалізують інвестпроєкт із розробки соляного родовища.

Про це повідомив очільник Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита у Facebook.

«Нарешті можемо повідомити, що на території Буштинської громади Тячівського району стартували роботи в межах інвестиційної угоди з ТОВ «Катіон Інвест». Йдеться про кейс, який дозволить розробляти Буштинське соляне родовище та добувати до 150 тис. т солі на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі», — зазначив він.

За його словами, після попередніх геологічних досліджень там виявили колосальний соляний пласт — від 35 до 500 м.

Віктор Микита додав, що вже розпочалися інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників, закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння.

За інформацією фахівців, вже через 6 місяців буде добута перша сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба країни в технічній солі — до 450 тис. т на сезон.

Після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення.

В ОВА зазначають, що надали інвестору максимально сприятливі умови, домовилися про розгляд додаткових опцій у межах індустріального парку, котрі дозволять підприємству швидше розвиватися.