За цим показником Чернігівщина посіла, разом із Донецькою, Київською та Харківською областями, 12-15 місце за мінімальним рівнем, йдеться у повідомленні «Агропорталу Чернігівщини».
На продукти харчування ІСЦ за цей період в області був нижчим (104,2%) у порівнянні з Україною (105,2%).
«У 2020 році значно подешевшали ціни на м«ясо та м'ясопродукти і овочі, подорожчали — на цукор, яйця, макаронні вироби, хліб і хлібопродукти, фрукти, молоко, сир і м'який сир (творог), рибу та продукти з риби, залишились без змін ціни на масло», — йдеться у повідомленні.
За період з 2014 р. показник ІСЦ в області був найбільшим у 2014 та 2015 роках, — відповідно, 126,7% і 145,6%; найменшим — у 2019 і 2020 роках — 104,3% та 105,2%.