Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства.
«Так, кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження збільшилася із 667 у 2016 р. до 734 станом на липень 2017 р., з яких виробники м'яса та м'ясопродуктів (280), молока (198), риби (96), меду (66) та яєць (64). Також до переліку підприємств, які мають право експорту харчових продуктів тваринного походження, увійшли виробники майонезу та соусів, желатину і молюсків», — говориться у повідомленні.
Окрім того, за даними міністерства, до реєстру затверджених експортних потужностей внесено 959 суб'єктів господарювання, які займаються виробництвом неїстівних продуктів.
«Серед них — підприємства, що виробляють премікси та корми (694), пух і перо (83), вовну і шкірсировину (63), козеїн (48), ветеринарні препарати (10), органічні добрива, племінні ресурси тощо», — додали у Мінагропроді.
Для довідки: за даними Мінагропроду, право експортувати свою продукцію до країн Європейського Союзу мають 283 підприємства (103 виробники харчових продуктів та 180 підприємств, що виробляють нехарчові продукти тваринного походження).