«Безслізні» цибулини з'являться в магазинах по всій Японії вже цієї осені, повідомляє «ТАСС».
Виробники запевняють, що новий вид цибулі за формою практично не відрізняється від свого «злого» побратима. Однак новинка не пахне, а її смак солодкуватий і трохи схожий на яблуко або грушу, що робить її придатною для використання в салатах.
Ціна упаковки з двох цибулин складе приблизно 450 єн ($4,3), що в два рази дорожче, ніж зазвичай. За планом в цьому році буде продано близько 10 т «безслізної» цибулі, а в 2019 р. обсяг продажів збільшиться до 1 тис. т.
Для довідки: При нарізці звичайної цибулі відбувається порушення цілісності її клітин, що призводить до виділення сірчистого цибульного газу. Він потрапляє на слизову оболонку очей і викликає сльози. Японським вченим після 20 років експериментів з клітинами цибулі вдалося вивести рослину, яка практично не виділяє цей газ.