Домашній міні-сад імітує рух сонця, зливи і блискавки

10 лютого 2018, 08:00 3504

Міні-сад SmartTerra для кімнатних рослин управляється зі смартфона і здатний імітувати схід і захід сонця, зливи і блискавки, щоб рослини повірили, ніби знаходяться в природних для себе тропічних лісах або посушливих степах.

Доглядати за домашніми рослинами клопітно, оскільки потрібно враховувати багато факторів: як їх поливати, при якій температурі тримати і на якому підвіконні. Рішенням всіх цих проблем може стати домашній міні-сад SmartTerra, пише Digital Trends.

На вигляд це звичайний контейнер із квітами, але фактично це суперсучасна система, яка створює будь-який мікроклімат і дозволяє з легкістю вирощувати вдома навіть найбільш примхливі рослини.

SmartTerra імітує схід і захід сонця, зливи і навіть блискавки, змушуючи рослини повірити, що вони знаходяться в ідеальних для себе природних умовах, а не в міській багатоповерхівці. Вся інформація щодо ідеального для рослин режиму є в додатку для смартфона SmartTerra. З його допомогою можна управляти мініатюрною екосистемою і отримувати всю необхідну інформацію в режимі реального часу.

«У SmartTerra також є нічний режим з м'якою точковим підсвічуванням і функція «звуки природи», яка відтворює атмосферу тієї місцевості, де зазвичай зустрічаються вибрані вами рослини. Ви можете милуватися заходом перед сном або дивитися на краплі дощу», — пояснив творець міні-саду Сурі Муджалінктракул.

Для виробництва SmartTerra розробники запустили кампанію на Kickstarter, де планують зібрати $50 тис. Першим покупцям міні-сад буде доступний за $199.