Для аграріїв має бути додатковий стимул, який спонукатиме вирощувати більш затратне продовольче зерно для переробників.
Таку думку висловив директор комерційного департаменту «ТАС Агро» Антон Жемердєєв, говоритсья у повідомленні компанії у Facebook.
«Ми приблизно порахували: залежно від агрохімічного складу ґрунту, щоб збільшити відсоток продовольчої пшениці, потрібно додатково витратити від $60-70 на гектар», — сказав він.
Також, як зазначає фахівець, варто враховувати й інші фактори — погодний, технології обробки ґрунту, агрегати, які використовують для посіву.
«Щоб ситуація змінилася, і аграрій був зацікавлений вкладатися у вирощування продовольчої пшениці для внутрішньої переробки, має відбутися злам, якісь кардинальні зміни», — вважає Антон Жемердєєв.