ТОВ «АЛЬТЕ Фудз» експортує дику чорницю, полуницю та бузину. За технологією швидкого заморожування підприємство виробляє 1200 т на місяць.
Про це розповів менеджер по роботі з ключовими клієнтами компанії «АЛЬТЕ Фудз» Андрій Кирушко на міжнародній онлайн-конференції з експорту української органічної продукції під час війни.
За його словами, сировину виробник закуповує безпосередньо у фермерів. У 2025 році планують додати до асортименту малину, журавлину, яблука.
«Наші клієнти — це компанії-виробники смузі, соків та смаколиків. Проблеми з логістикою були, як і труднощі на кордонах. Зараз ми використовуємо для перетину кордону Словаччину та Румунію. В Україні продаємо невелику частку — 1-2% від загального виробництва», — зазначив Андрій Кирушко.
Світлана Цибульська, AgroPortal.ua