Виробник: Рентабельність ВРХ сягає 20-30%

05 січня 2022, 10:01 502

Тваринницький напрямок Ristone Holdings у закінчив 2021 рік з показниками рентабельності в 20-30%, а це вдвічі більше за показники роком раніше.

Про це розповів координатор тваринницького напрямку Ristone Holdin Олег Ємець, говориться у повідомленні компанії. 

Він зазначив, що минулого року проводилося розформування кількох ферм та переміщення поголів’я у два основні господарства – ТОВ «Агрофірма ім. Горького» та СПП «Чумаки», вносилися зміни до кормової бази через зменшення площ під вирощування трави.

«Підбиваючи попередні підсумки 2021-го, можна з упевненістю сказати, що все це було недаремно. Якщо 2020 рік ми закінчували з показниками рентабельності на рівні 10-15%, то цього року можна говорити про результат у 2 рази вище – 20-30%. 

Також цього року нам вдалося стабілізувати питання з кормом для тварин. Хоча період переукладання договорів з пайовиками продовжується і ризики зменшення площ під заготівлю корму ще існують, але цього року нам вдалося заготовити достатньо корму, який має гарні поживні характеристики», — розказав Ємець. 

Він додав, що у 2021 році холдинг отримав невеликий мінус в показниках продуктивності ВРХ, але це незначне зниження, яке не вплинуло на економічні результати. Так, у «АФ ім. Горького» отримали 9700 кг молока за лактацію, а у господарстві «Чумаки» – 6500 кг. Минулого року цифри були 9791 кг та 7527 кг відповідно.

Ємець зауважив високу якість молока в господарствах.

«Нині в АФ ім. Горького у нас 95% продукції — це молоко екстра-класу, у «Чумаках» – 90% екстра-класу. Але завжди є куди зростати. У нашому випадку це показники продуктивності, покращення та розширення поголів’я худоби. Зараз у всіх господарствах маємо близько 1700 особин дійного стада, плануємо розширити поголів’я мінімум до 2000 особин», — підсумував він. 


Для довідки: Ristone Holdings — вертикально інтегрований холдинг, до складу якого входять: мелькомбінат, чотири хлібозаводи, три елеватори, свинарські господарства та ферми з розведення великої рогатої худоби молочних порід. Сільгосппідприємства групи використовують для виробництва близько 60 тис. га земельних угідь у Дніпропетровській області.