Виробництво кави з жолудів зросло у 8 разів

01 квітня 2024, 14:50 904

Харківський крафтовий виробник кави з жолудів цього сезону збільшив обсяги виробництва зі 100 до 800 кг.

Про це AgroPortal.ua розповіла власниця бренду «ЖоКава» Ольга Глушко.

Вона зазначає, що поки що не може сказати, скільки з цієї кількості вийде кавового напою, адже ще не всі жолуді оброблені.

Ольга Глушко, крафтовий виробник

З кожним роком ми збільшуємо обсяги виробництва. Цей рік не є винятком. Попит на здорове харчування зростає, напій все частіше вибирають люди з усвідомленням того, як харчування впливає на самопочуття. Клієнти, які споживають «ЖоКаву», зазначають, що у них налагоджується робота ШКТ, нормалізується рівень тиску та покращується загальний стан здоров’я.

Збір сировини для кави проходить поблизу села Верхня Озеряна на Харківщині. Сьогодні проблем із доступом до збору жолудів немає.

«Разом із чоловіком розвиваємо свій розплідник, вирощуємо також і дуби. У квітні маємо в планах з однодумцями зробити їх висадку на пустинних та безпечних ділянках», — розповідає Ольга Глушко.

Напій «ЖоКава» можна придбати через соцмережі виробника, екомагазини Харкова («Лавка Здравія», «Клуб органічного землеробства») та веган-кафе «Вітамін».


Для довідки: сьогодні відзначається день розчинної кави. У цю дату 1938 року в Швейцарії відбулася офіційна презентація напою хіміком та засновником бренду Nescafe Максом Моргенталером, який працював над її створенням сім років.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua