В Укрпромінвест раніше почали збирати все, окрім цукрового буряку

22 вересня 2024, 08:37 394

На полях групи компаній «Укрпромінвест-Агро» збирають соняшник, сою та кукурудзу.

Про це говориться у повідомленні компанії у Facebook.

Зазначається, що у ПрАТ ПК «Поділля» збір урожаю розпочали із соняшнику, який наразі зібрано повністю. Також зібрано сою на 55% площ та кукурудзу на 48% площ. 17 вересня розпочався сезон копання цукрового буряку.

У ТОВ «ПК «Зоря Поділля» розпочали збиральну кампанію з ранньої сої, а потім масово зайшли у збирання соняшнику. Станом на середину вересня зібрано 86% соняшнику, 30% сої, почалося збирання кукурудзи. Також із 10 вересня на полях компанії розпочалося копання цукрового буряку.

«Сезон-2024 був сухим та спекотним, що призвело до передчасного висихання та дозрівання культур. Тому, порівняно з попередніми роками, було прийнято рішення розпочати збір урожаю раніше, — розповів директор департаменту «Укрпромінвест-Агро» з агровиробництва Євген Москальов. Така стратегія поширюється на всі культури, окрім цукрового буряку, старт копання якого, навпаки, відтерміновано в очікуванні продуктивних опадів, що допоможуть розм’якшити пересохлий та твердий ґрунт для якісного збирання з меншими втратами та меншим навантаженням на бурякозбиральні комбайни».

Також у серпні вересні на полях «УПІ-Агро» розпочали посів озимих культур 2025 року. Висіяно 5,7 тис. га ріпаку та 655 га жита озимого на зелений корм для потреб тваринництва. Крім того, розпочато посів пшениці.