Попит на енергоощадні технології у птахівництві збільшився вдвічі

23 жовтня 2024, 13:16 151

Завод компанії Vencomatic Group, який спеціалізується на створенні ефективних сучасних систем утримання птиці, завантажений замовленнями на рік уперед.

Про це розповіла регіональний менеджер з розвитку бізнесу Vencomatic Group Тетяна Аліфанова під час саміту UKRAINIAN LIVESTOCK SUMMIT 2024. 

«Українські птахівники мають низку проблем, з-поміж яких найбільші — дефіцит працівників, нестабільність з енергоресурсами та ціни на зернові. Тому попит на енергоощадні технології у птахівництві збільшився вдвічі, так само як і потреба в рішеннях для автоматизації виробничих процесів», — зазначила Тетяна Аліфанова. 

В інкубаторі групи компаній «Улар» уже під час війни встановили нову лінію сортування та закладання яйця.

«Завдяки Vencomatic Group ми вчасно встановили лінію, оскільки гостро постало питання з нестачею людей. Завдяки новому обладнанню ми змогли втричі зменшити потребу в працівниках на лінії. Крім того, нам вдалося мінімізувати всі ризики з біобезпекою на початковій стадії зараження яйця, що дозволяє виростити здорове курча», — розповів директор інкубатора «Укрпромінкубація» ГК «Улар» Петро Козименко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua