Партнерська програма Астарти об’єднує аграріїв з восьми областей

22 червня 2023, 11:15 1145

Агрохолдинг «Астарта» об’єднує здавачів із понад 20 районів і 8 областей України. Компанія має партнерів у Сумській, Полтавській, Київській, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Вінницькій та Житомирській областях, які сіють, вирощують і привозять цукрові буряки на заводи «Астарти».

Про це AgroPortal.ua розповіла начальниця управління заготівлі цукрової сировини компанії «Астарта» Інна Єфімчук.

propData.content.image
Інна Єфімчук, начальниця управління заготівлі цукрової сировини компанії «Астарта»

Цього року партнерів додасться. Останнім часом була тенденція фокусуватися на менш затратних культурах, таких як соя, кукурудза, соняшник. Але, з огляду на проблеми, які мають сьогодні як виробники, так і країна з експортом зернових і олійних, все більше і більше фермери дивляться в бік цукрового буряку. Є дві ключові переваги: по-перше, він переробляється локально, що спрощує логістичні ризики для партнера, по-друге, вирощування буряків добре виправдовує себе економічно. Перехід плавний, оскільки для нього потрібно змінити сівозміну.

Вона додає, що порівняно з минулим роком настрої в аграріїв більш оптимістичні, адже, дякуючи ЗСУ, господарства вже набагато рішучіші. Хоча залишаються питання з фінансовим забезпеченням та ресурсами, адже не кожен може посіяти цю культуру через складність технології та високу вартість вирощування. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua