Опішня Агро весною запустить тепличний комплекс

22 січня 2022, 09:00 1015

Комунальне підприємство «Опішня Агро» Опішнянської ТГ весною планує запустити тепличний комплекс. Одна теплиця вже збудована, триває підведення комунікацій.

Про це AgroPortal.ua розповів голова Опішнянської ТГ Микола Різник.  

«Хочемо показати, як заробляти на нішевих культурах. Раніше тепличним напрямом не займалися, тож будемо вчитися, вже проходимо тренінги, вивчаємо, що вигідніше вирощувати у теплицях. Думали, що овочі, але на сьогодні це квіти, зелень», — зазначає Микола Різник.

За його словами, перша теплиця буде експериментальною. Якщо не знайдуться ринки збуту, продукцію будуть віддавати місцевим садкам та школам, економлячи на закупівлях. 

Микола Різник наголошує, що теплиці — проєкт більш соціальний, ніж комерційний: «На теплицях потрібні робочі руки, поки що в штаті дві людини, усіх інших залучали за договорами підряду, техніку орендували у місцевих мешканців, тобто люди вже на цьому заробляють, і кількість робочих місць буде збільшуватися. Коли людям є де працювати, село живе. Навіть якщо проєкт не стане мегаприбутковим, але вистачатиме на зарплату і забезпечення життєдіяльності, це вже буде добре». 

Крім того, продовжує він, у населення з'явиться можливість здавати власну городину разом із тепличною: «Приїздить машина, завантажують, приміром, 8 т огірків із теплиці, а ще 2 т люди здають із власних ділянок».


Валентина Оврас, AgroPortal.ua