Комунальна теплиця на Полтавщині вийшла на чистий прибуток

04 травня 2024, 16:00 1257

Комунальна теплиця селища Опішня, що на Полтавщині, в новому сезоні вже зібрала 200 кг огірків.

Про це розповів керівник комунального підприємства «Опішня-Агро» Нагіман Ібрагімов «Суспільному»

З його слів, цього року овочі вродили раніше, ніж 2023-го через швидке потепління. Насіння висіяли 20 лютого, а через місяць розсаду висадили в теплицю.

«Погодні умови цього року були хорошими, сонця багато. І через 20 днів у нас уже пішов перший урожай. Для нас це було неочікувано», — розповів він.

Площа теплиці — більше 3 соток, вона оснащена твердопаливним котлом та крапельною системою поливу. Окрім огірків, у ній посадили редиску, цибулю та помідори. 

«Наша теплиця функціонує вже майже два роки. Так сталося, що ми її запустили під час широкомасштабного вторгнення. І особливо актуальною вона стала, коли відбулася катастрофа на Каховській ГЕС: виросли ціни на овочі, тож якраз вона була доречна», — повідомив голова Опішнянської громади Микола Різник.

За минулий рік у теплиці зібрали 4 т огірків. Їх роздавали у місцеві школи і дитсадки, передавали у військові частини області та на передову, а також продавали людям та в магазини. Так реалізують і цьогоріч.

«Вони минулого року заробили, підприємство вийшло на чистий прибуток — 1 млн грн… І тепер вони за ці кошти самі функціонують», — прокоментував Микола Різник, зазначивши, що у громаді планують побудувати ще теплиці.