Monsanto оскаржить рішення суду про шкоду гліфосату

23 серпня 2018, 19:00 2569

Компанія Bayer вважає, що судове рішення про шкоду гліфосату винесено судом в Каліфорнії всупереч вагомим науковим доказам, десяткам років реального світового досвіду та висновкам регуляторних державних інституцій з різних країн, що підтверджують безпечність гліфосфату і те, що він не викликає захворювань на лімфому неходжкінського типу.

Як говориться у повідомленні компанії, нещодавно Національні Інститути охорони здоров«я США (NIH) підтвердили повторно, що гліфосат не призводить до онкологічних захворювань.

«Управління з охорони навколишнього середовища США (EPA), Європейське агентство з безпеки харчових продуктів (EFSA), Європейське агентство з хімічних речовин (ECHA) та інші регуляторні органи по всьому світу також надали висновки, що застосування гліфосфату є безпечним», — підкреслили в компанії.

Уточнюється, що судовий вердикт є лише першим кроком у цьому процесі, за ним ще подається клопотання, заявлене після закінчення розгляду в суді першої інстанції, а також це рішення підлягає оскарженню, оскільки компанія Monsanto  заявила про подання апеляції.

«Оскільки розгляд цієї справи продовжуватиметься, компанія Bayer переконана, що врешті-решт суди визнають, що Monsanto і гліфосфат не причетні до відповідальності за хворобу позивача, містера Джонсона», — додали в компанії.

Також в Bayer зазначили, що інтеграцію Monsanto до групи компаній Bayer Group можна бути розпочати після завершення дивестиції компанією Bayer певних активів сільськогосподарського бізнесу Crop Science, що повністю відійшли до компанії BASF з обсягом продажів на загальну суму близько €2,2 млрд.

Однією з вимог Міністерства юстиції США було те, що Bayer і Monsanto залишаються різними компаніями та продовжують свою діяльність кожна окремо до моменту завершення дивестицій активів на користь BASF.

«Придбання Monsanto дає початок розвитку провідної сільськогосподарської компанії з високим рівнем інноваційного потенціалу, потужним портфоліо продукції та найвищими стандартами корпоративної етики. Як говорилося в попередніх заявах, Bayer очікує, що вже з початком 2019 року це придбання активів позитивно відіб»ється на чистому прибутку з основної діяльності в розрахунку на одну акцію, а починаючи з 2021 року процент прибутку буде вже позначатися двозначною цифрою. На 2022 рік від спільної діяльності планується щорічний приріст показника EBITDA у $1,2 млрд», — відзначили в Bayer.


Для довідки: Суд в Сан-Франциско 10 серпня оштрафував компанію Monsanto на $289 млн. Вказану суму необхідно виплатити в якості компенсації потерпілому з онкологічним захворюванням.