Молокозавод на Рівненщині отримав єврономер

29 липня 2023, 12:00 4905

ТОВ «Радивилівмолоко», яке випускає продукцію під торговою маркою «Радимо», модернізує обладнання для розширення асортименту.

Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль «Голосу України».

Він зазначив, що за час повномасштабного вторгнення підприємство не тільки не зупинилось, а навпаки — збільшило виробництво та кількість робочих місць на 80.

«За цей час тут також встановили нову лінію фасування молока в ПЕТ-пляшку. А нині монтують сучасне потужне обладнання та готують нову форму паковання — стакани. У них продаватимуть йогурти та сметану», — розповіли на заводі. 

Сире молоко на переробку привозять з Рівненщини, Вінниччини, Волині, Хмельниччини, Тернопільщини.

Крім того, ТОВ «Радивилівмолоко» за результатами інспектувань підтвердило відповідність процесу виробництва молочних продуктів вимогам законодавства ЄС та отримало єврономер. Це дало змогу експортувати продукцію до Польщі, Німеччини, Нідерландів, Литви, а також Молдови, Азербайджану, Марокко тощо.

Нині підприємство розглядає можливість запустити лінію виробництва молока довготривалого зберігання і точно планує збільшувати лінії з виробництва твердого сиру.

«Торік вони сплатили 87,9 млн грн податків. Радий, що в нашому регіоні маємо таке потужне підприємство, яке створює робочі місця і додає у розвитку області», — підсумував Віталій Коваль.