Контінентал розпочав весняну сівбу раніше плану

17 березня 2023, 12:50 1234

Весняна посівна кампанія 2023 року в «Контінентал Фармерз Груп» стартувала на декілька днів раніше плану завдяки сприятливій погоді.

Про це говориться у повідомленні компанії. 

«Контінентал» розпочав із посіву ярого ріпаку, під який відведено 15,9 тис. га. Крім того, компанія традиційно сіятиме соняшник, кукурудзу, сою, цукровий буряк та гречку. Загалом цього року під ярі культури відведено 104,6 тис. га.

«Уже другу весняну посівну зустрічаємо в непростих умовах. Але, як і торік, ми налаштовані якісно та вчасно провести планові роботи, засіяти всі площі й зібрати з полів гідний урожай. Площа посівів у компанії загалом не змінилася, але водночас ми зважаємо на продовольчу безпеку України, тож у цьому сезоні залишили в структурі посіву важливі продовольчі культури — цукровий буряк та гречку. Площі під останньою збільшено проти минулого року — з 1,2 тис. га до 3,9 тис. га», — зазначив генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен.

Під час цієї посівної компанія використовуватиме частину власного насіння, зокрема під сою та гречку. Посівний матеріал під інші культури закуплений у повному обсязі та вже доставлений на склади.

Загалом для проведення сезону-2023 «Контінентал» має всі необхідні ресурси: паливно-мастильні матеріали, ЗЗР та добрива. Повністю укомплектовано й технічний парк, додали у  компанії.


Для довідки: «Контінентал Фармерз Груп» — сільськогосподарська компанія, яка обробляє 195 тис. га землі в 5 областях Західної України: Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській. Компанія спеціалізується на рослинництві: вирощує зернові, олійні та технічні культури, а також є одним із найбільших в Україні виробників картоплі.