Підсумки року: Астарта наростила переробку сої, виробництво цукру і молока

13 січня 2020, 11:29 2604

Агропромхолдинг «Астарта» підвів підсумки діяльності за 2019 р.

Про це йдеться у повідомленні компанії на своїй сторінці у Facebook.

Так, у 2019 р. вироблено 75,6 тис.т екстра былого цукру, ще на 37% більше від факту 2018 р. (55 тис.т). І на 31% зменшено втрати цукрових буряків на кагатному полі. Частка цукру вищої категорії становить 95,5%. Також скорочено споживання газу на виробництво на 3,6% від попереднього року.

«Елеваторні потужності збільшилися на 183 тис. т завдяки запуску Семенівського елеватора на Полтавщині та придбанню Красилівського елеватора на Хмельниччині», — йдеться у повідомленні.

Крім того, на кінець 2019 р. частка виробництва та реалізації молока екстра гатунку сягнула понад 80% від загального обсягу, хоча роком раніше цей показник становив 30%.

Також в «Астарті» зазначили, що в 2019 р. впроваджено два модулі діджиталізації агровиробництва: Agrichain Land  — управління земельними ділянками та управління полями, а також система Agrichain Farm — управління агровиробництвом.

«Глобинский переробний завод» перевищив свою проекту потужність (220 тис. т/рік) і переробив рекордні 230 тис. т сої.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).