Епіцентр Агро зосередиться на оптимізації витратної частини виробництва

13 жовтня 2020, 11:26 2816

Агрохолдинг «Епіцентр Агро» найближчим часом не збільшуватиме земельний банк, а зосередиться на оптимізації витратної частини виробництва задля отримання найбільшої ефективності від ведення агробізнесу.

Про це повідомив власник «Епіцентр Агро» Олександр Герега, перебуваючи з візитом на Хмельниччині з нагоди технологічного запуску нового маршрутного елеватору на Закупнянському ХПП (Чемеровецький р-н).

«Ми хочемо підвищити ефективність обробітку тієї кількості землі, яку орендуємо, а це — 160 тис. га. Тому до всіх технологічних процесів підходимо системно та виважено. Кожний виробничий елемент в агрохолдингу відпрацьовується з точки зору оптимізації. Щоб знайти оптимальний варіант ведення рослинництва, розглядаємо також можливість диверсифікації нашого аграрного виробництва: ретельно підбираємо технології та проводимо експерименти в різних секторах», — зазначає Олександр Герега.

N.B. На Хмельниччині ввели в експлуатацію найбільший елеваторний хаб

За його словами, підприємства «Епіцентр Агро» цього року відчули наслідки аномальних кліматичних умов, хоча й не так сильно, як сільгоспвиробники південних областей. «Цю ситуацію зі зміною клімату ми розглядаємо з позиції пошуку нових можливостей. Адже коли потрапляєш у несприятливі умови, мусиш переглядати резерви та шукати нові напрямки. І це перезавантаження йде на користь бізнесу», — зазначає Олександр Герега.

N.B. Епіцентр Агро збільшить потужності зберігання зерна до 2,2 млн т

Він зазначив, що внаслідок зміни клімату на Хмельниччині сьогодні вирощується такий валовий обсяг соняшнику та кукурудзи, про який ще 10-15 років тому навіть ніхто й подумати не міг.

«Не виключено, що через природно-кліматичні зміни «Епіцентр Агро» також впроваджуватиме в рослинницьке виробництво нові сільгоспкультури. На мою думку, все, що приносить користь і прибуток, має право на життя. Наприклад, уже сьогодні ми вирощуємо гарбузи в Шепетівці, на півночі Хмельницької області», — зазначає Олександр Герега. 


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить до топ-7 найбільших агрохолдингів України та обробляє 160 тис. га на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Черкащині та Київщині. В структурі «Епіцентр Агро» 20 тваринницьких ферм та 14 елеваторних комплексів загальною потужністю зберігання 1,5 млн т.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua