Епіцентр Агро збільшить потужності зберігання зерна до 2,2 млн т

12 жовтня 2020, 16:55 2637

Компанія «Епіцентр Агро» планує збільшити власні елеваторні потужності до 2,2 млн т одночасного зберігання зерна.

Про це повідомив власник «Епіцентр Агро» Олександр Герега під час свого візиту на Хмельниччину з нагоди технологічного запуску нового маршрутного елеватору на Закупнянському ХПП (Чемеровецький р-н).

«Сьогодні «Епіцентр Агро» має потужності зі зберігання зерна в межах 1,5 млн т. Але це не межа. Цього року ми починаємо проєктні роботи та будівництво на 5 елеваторних об»єктах агрохолдингу. І якщо наступного сезону не станеться якихось істотних катаклізмів, плануємо розбудувати наше елеваторне господарство з доробки, зберігання й транспортування зерна ще на 700 тис. т. Ми бачимо, що в Україні катастрофічно не вистачає сучасних елеваторних комплексів, і вважаємо, що саме якісна доробка та зберігання зерна є першим кроком до розвитку його подальшої переробки. Маючи достатні можливості зі зберігання різних сільгоспкультур, можна розпочинати широкомасштабну роботу із залучення інвестора в український АПК — у напрямок розвитку переробки рослинницької продукції», — зазначає Олександр Герега.

За його словами, роботи з розширення елеваторних потужностей «Епіцентр Агро» тривають — попереду будівництво елеваторів-стотисячників у Полонному й Антонінах на Хмельниччині, запланована повна реновація Немирівського та Гніванського елеваторів і ще одного об»єкту, про який в компанії обіцяють повідомити окремо.


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить до топ-7 найбільших агрохолдингів України та обробляє 160 тис. га на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Черкащині та Київщині. В структурі «Епіцентр Агро» 20 тваринницьких ферм та 14 елеваторних комплексів загальною потужністю зберігання 1,5 млн т.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua