Дорогі енергоресурси примушують вертикальні ферми «затягувати паски»

05 грудня 2022, 19:00 2019

Мережа вертикальних ферм Infarm оголосила про значну зміну стратегії та зосередження уваги на центрах зростання, де є чіткий шлях до прибутковості у 2023 році.

Таке рішення ухвалено у зв'язку зі складними ринковими умовами, пов’язаними зі зростанням цін на енергоносії та жорсткістю фінансових ринків, говориться у повідомленні компанії.

«У нашій поточній конфігурації ми розуміємо, що Infarm не може протистояти складним ринковим умовам, особливо щодо зростання цін на енергоносії та жорстких фінансових ринків. Ми повинні адаптувати наші амбітні цілі зростання та підвищити ефективність, щоб зробити наш бізнес прибутковим та продовжити виконання нашої довгострокової місії», — говориться у повідомленні.

Компанії доведеться скоротити близько половини штату — 500 співробітників.

Тепер компанія планує зосередитись на консолідації виробничих потужностей у своїх центрах у Франкфурті, Копенгагені та Торонто, де має міцні відносини з роздрібними трейдерами та уклала контракти на значні обсяги, що забезпечить шлях до прибутковості у 2023 році. Операції у Великій Британії, Франції, США та Нідерландах будуть скорочені, оскільки Infarm не вважає їх основним ринком. Також буде переглянуто діяльність у Японії. 


Для довідки: Infarm, стартап зі штаб-квартирою в Амстердамі,  вирощує 75 різних сортів трав, салатів і листової зелені у 1400 вертикальних фермах, які займають 10,2 тис. м2. Компанію оцінюють у понад $1 млрд.