Cygnet зібрала перший урожай соняшника

18 жовтня 2021, 14:58 2438

Компанія Cygnet («Сігнет») завершила збір врожаю соняшника.

Як говориться у повідомленні компанії, з площі  5,4 тис.га валовий збір склав 20,4 тис. т у бункерній вазі. Залікова врожайність соняшника — 3,4 т/га.

Заступник директора з рослинництва ТОВ «Сігнет-Центр» Микола Журавель заявив, що жнива соняшника проходили на високому технологічному рівні.

«Збір врожаю ми розпочали в заплановані строки та провели досить оперативно. Техніка у нас була наймана, працювала добре. Погода також посприяла, тому й врожай зібрали якісно», — розказав він.

За словами Миколи Журавля, на отримання високих показників врожайності впливає багато факторів — вдало проведена посівна кампанія, догляд за посівами та й безпосередньо збір врожаю в оптимальні строки. На усіх етапах команда «Сігнет» спрацювала на високому рівні.

«Хоч соняшник у компанії ми вирощуємо вперше, проте, я вважаю, команда спрацювала дуже добре. Було проведено якісний посів та догляд за рослинами. Соняшник був чистий, виглядав гарно і такі ж гарні результати нам показав», — додав він.

Після збору врожаю соняшника, проводиться подрібнення стерні та підготовка грунту під посів кукурудзи у новому виробничому сезоні.


Для довідки: Група компаній Cygnet обробляє 29 тис. га землі в центральній частині України — Житомирській і Вінницькій областях.