Black Sea Grain&Oil-2023: експерти обговорять тенденції нового сезону

05 липня 2023, 16:15 1100

Міжнародна конференція Black Sea Grain&Oil-2023 об’єднає найвпливовіших гравців агробізнесу в Києві. Нові виклики зумовили низку трансформацій у зерновій та олійній галузі та вимагають від операторів ринку нестандартних дій, пошуку нових стратегій, пріоритетних ніш для співпраці та інвестицій. Великі гравці ринку розглядають нові проєкти — триває пошук партнерів, які готові оцінити ризики та інвестувати саме зараз.

Про це повідомляють організатори Black Sea Grain&Oil-2023 — консалтингова агенція «УкрАгроКонсалт».

«Цього року через війну аграрний сектор України зазнав безпрецедентних змін протягом безпрецедентно короткого часу. Руйнування логістики та переробних потужностей, зростання сировинного експорту та розвиток нової експортної логістики, падіння цін українського ринку та маржі фермерів, замінування територій, посилення конкуренції з боку інших країн Чорноморського регіону — це неповний перелік проблем, що постали перед операторами аграрного ринку України»,  зазначають у компанії.  

Аналітики «УкрАгроКонсалт»  прогнозують, що сезон 2023/24 — це тільки перший етап великих змін. Однак сільське господарство та сектор переробки — це галузі, які найшвидше відновлять економіку України і є найбільш привабливими для інвесторів.

Зустрічі на конференції Black Sea Grain&Oil-2023 саме у вересні 2023 року дадуть змогу розглянути та проаналізувати активні короткострокові та довгострокові тенденції нового сезону 2023/24. Ринок літа 2023 року — це абсолютно новий ринок, який вимагає вивчення його тенденцій і адаптації стратегій. Тому міжнародна конференція — це унікальні можливості для обговорення прогнозів, перспектив інвестицій, розвитку логістики та експорту для відновлення й розвитку аграрної галузі. 

Захід об'єднає фермерів, промисловість з переробки зернових та олійних культур, агрохолдинги, продовольчі, насіннєві та агрохімічні підприємства, сектор фінансів та логістики, трейдерів та експортерів для налагодження ефективної взаємодії між усіма гравцями продовольчого ланцюга.